Adoptionsresan

När man väntar på att få besked om när man kan åka och hämta sitt barn är det bra att alltid ha väskan packad. Adoptionsresor är i regel mycket oförutsägbara vad det gäller tid för avgång, oftast får man väldigt kort varsel. Det är adoptionsorganisationen som ger besked om när man kan resa iväg och hämta sitt barn, men ofta är det väldigt oförutsägbart. Avresedatum kan flyttas i sista sekunden och resan kan både bli längre och kortare än vad man trott. Så när ni planerar, ta i ordentligt med marginalerna så att ni kan vara förberedda på det mesta.

 

När man gör en adoptionsresa kan den vara mellan allt från en vecka till åtta månader. En del länder kräver till och med att föräldrarna gör två resor. Det första mötet mellan föräldrar och barn kan ske på lite olika sätt. Det är en av de allra viktigaste stunderna för den blivande familjen och därför är det bra att vara så förberedd som möjligt på hur det kommer att gå till.

 

Alltså, tänk på att ni kan få åka iväg med mycket kort varsel, resan kan bli längre än ni planerat och ni kan bli tvungna att åka två gånger. Men trots denna långa och något bökiga process som det innebär att adoptera ett barn från utlandet så är det värt det. Tänk att både få ett barn och samtidigt hjälpa någon som är utsatt. Det är en väldigt vacker tanke och slutsats.